Cursus Vijf Elementen

De vijf elementen Aarde, water, vuur, lucht en ether(liefde, geest). Vanuit de oude Grieken en onze oude natuurreligies zijn dit de 5 krachten/ elementen, waaruit de natuur is opgebouwd. Ze werken individueel en werken ook nauw met elkaar samen en zijn onderling verbonden. Ze zijn fysiek aanwezig en hebben ook een symbolische betekenis.

AARDE:Symbolisch staat dit element voor materie en levensbehoeften (Kleding, huis, geld, werk etc.)

WATER: Staat voor emoties, die mogen stromen en het gevoelsmatig verwerken van indrukken. Loslaten, stromen, drijven.

VUUR: Symbolisch staat vuur voor transformatie. Het bewustzijn dat je keuzes kunt maken. Je hoeft je niet alleen te laten leiden door gevoelens (aangestuurd vanuit het water en aarde element) of door beslissingen van anderen. Het is het element van de wilskracht, creativiteit en kracht. En ook van vreugde en optimisme.

LUCHT: Ademhaling, luchtigheid, zuurstof, zuchten, wind. Symbolisch staat het element lucht voor het bewustzijn van de lichtheid en voor communicatie. Gesproken taal, de stem, je hart luchten, je uiten. Het element van expressie, passie, woorden, gedachten en vrijheid. (Vogels= vrijheid, vliegen door de lucht).

ETHER: Heeft een trilling, net als licht en geluid. Elektromagnetische golven. Ether staat symbool voor het spirituele bewustzijn. We komen voort uit één bron, zijn allemaal met elkaar verbonden en keren weer terug naar de bron met onze dood.

Je werkt op schildersdoek 40 x 50 cm. Iedere les wordt een element uitgewerkt.

Na een meditatie (visualisatie)en/of oefening, ga je aan het werk met verf op doek. Plezier en ontdekken staat voorop!

Werk van cursisten "Aarde":